Om het maar meteen duidelijk te hebben: Een opbouw kookplaat (kookplaat ligt op het werkblad) wordt nooit vastgekit aan het blad.

De meeste glazen kookplaten hebben een rubber afdichtring aan de onderkant die er voor zorgt dat er geen water onder de kookplaat kan komen.

Afdichtband

In andere gevallen wordt er afdichtband bijgeleverd welke op het keukenblad of op de kookplaat geplakt moet worden. Volg de installatie instructie van uw kookplaat!

Soms komt het voor dat de kookplaat met kit vast zit. We snijden dan de kit los en dan lukt het meestal wel om de kookplaat los te drukken uit de uitsparing.

In een uitzonderlijk geval komt het voor dat de kookplaat vastgelijmd is met montagekit.
De enige manier is dan om het glas stukje bij beetje weg te breken. Dit moet zeer voorzichtig gebeuren om geen schade aan het keukenblad te veroorzaken.

Kookplaat zit vastgelijmd met montagekit. Stukje bij beetje wordt het glas verwijderd.


 

De kookplaat is er uit. Nu schoonmaken…


 

Het composiet blad is nu klaar om uitgezaagd te worden.


 

Het eindresultaat šŸ™‚

Categorieƫn: Tips

1 reactie

Lars · 08/03/2024 op 16:59

Je kunt een kookplaat prima afkitten zodat kruimels niet in de ruimte tussen het werkblad en de onderkant van een inbouw kookplaat gaan zitten. Maar dan wel met een acrylaat of siliconen kit, met de bedoeling om de spleet naast het afdichtband, dicht te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *