Tegenwoordig zijn veel keukenbladen vervaardigd van composiet.

Composiet is een mengsel van kunstharsen, vulmiddelen en additieven en bevat zeer hoge concentraties kristallijn silica. Bij composiet gaat het om 90% kristallijn silica, veel hoger dan bij natuurlijke steen zoals marmer (3%) en graniet (30%).

Het onbeschermd bewerken van composiet brengt flinke risico’s met zich mee. De stof die vrij komt veroorzaakt longziekte waarbij bindweefselvorming optreedt ten gevolge van blootstelling aan kristallijn silica.  Ook leidt het tot een verhoogde kans op kanker.

Vanwege het gezondheidsrisico zijn er bedrijven die er bewust voor kiezen om niet met composiet te werken, zoals deze steenhouwer in Deventer: http://www.dedeventersteenhouwerij.nl/info/composiet-dodelijk-gevaar-in-nieuw-jasje/

Wij nemen gezondheid zeer serieus. We kunnen uw composiet keukenblad op locatie zagen, maar wel met de juiste bescherming. We gebruiken hiervoor een motor aangedreven ademhalingssysteem wat ook gebruikt wordt in de asbest industrie.

Composiet zagen adem bescherming
Categorieën: Techniek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *